+31-(0)6-28 54 75 13 info@karmaelektra.nl
Storing

[tw-column width=”one-half”]

Storing

Iedereen kent het wel; u komt laat thuis na een gezellige avond, stapt door de deur en wil het licht aandoen in de hal. Alleen.. er gebeurt niets: stroomstoring. Een storing in de elektriciteit is erg vervelend, doordat u niet alleen geen licht heeft, ook uw elektrische apparaten zoals koelkast en vriezer werken niet meer, in sommige gevallen heeft u zelfs geen warm water. Problemen met de elektriciteit kunnen wijk- of stadsbreed voorkomen, maar kunnen ook veroorzaakt worden door een probleem met uw elektriciteit in huis. Wat de oorzaak ook is, een elektricien van Elektricien Nu is u graag van dienst om de oorzaak vast te stellen, en het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Tips bij een storing

Wanneer een storing in de elektriciteit zich voordoet, kunt u het beste het volgende stappenplan volgen:

 1. Kijk in uw meterkast: zijn er stoppen doorgeslagen, of versprongen? Schakel de apparaten op de groep uit en verzet of vervang de stop. Zet hierna één voor één de apparaten weer aan.
 2. Heeft bovenstaande geen effect, dan is er waarschijnlijk een probleem met de elektriciteitskabels. Neem hiervoor contact op met een elektricien.
 3. Als er een grote stroomstoring is, neem dan contact op met uw netbeheerder.

Directe hulp

Bij een stroomstoring wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden door een vakkundig elektricien. Iemand die kwaliteit garandeert en kennis van zaken heeft. De vakmannen van Elektricien Nu zullen niet vertrekken voordat ze uw storing verholpen hebben. Ongeacht de dag of het tijdstip, zij staan altijd voor u klaar. Neem daarom bij een stroomstoring, of voor het vervangen van bekabeling en meterkasten contact op via ons contactformulier. U zult zo snel mogelijk worden geholpen door een elektricien uit uw regio.

[/tw-column]

[tw-column width=”one-half” position=”last”]

Kortsluiting

Stroomdraden hebben meestal een isolatielaag van kunststof, of schellak. Deze isolatie kan beschadigd raken door water, warmte, stof en andere zaken. Kortsluiting ontstaat wanneer één of meerdere elektriciteitskabels elkaar raken, doordat deze isolatielaag kapot is gegaan. Wanneer elektriciteitsdraden elkaar raken, gaat er stroom lopen. Dit kan door direct contact, maar ook door vochtige bedrading of roest. Hierdoor wordt de stroomsterkte te hoog, de draden te warm en ontstaat het risico op brand. Met een stop of andere beveiliging wordt als dit gebeurt, de elektriciteit direct uitgeschakeld en brand voorkomen. Een storing door kortsluiting kan erg vervelend zijn, en in sommige vallen moet zelfs de elektricien worden gecontacteerd om de storing te verhelpen. Om uzelf de kosten van een elektricien te besparen, zullen hieronder enkele tips worden geven om kortsluiting te voorkomen. Heeft u toch behoefte aan een elektricien, die u helpt bij het voorkomen van een storing? Dan bieden wij bij Elektricien Nu gratis een vrijblijvende offerte aan van een erkende elektricien uit uw regio. Vertel ons uw wensen via het offerteformulier, en wij doen de rest!

Voorkomen kortsluiting: Algemene tips

Er zijn verschillende dingen waar u rekening mee kunt houden, die het risico kortsluiting verminderen of zelfs geheel voorkomen kan worden. Deze tips worden door elke erkende elektricien onderstreept, en het is dus aan te raden ze op te volgen. Voor het voorkomen van kortsluiting is het handig om:

 • Elektrische kabels regelmatig te controleren op beschadiging van de isolatielaag. Zeker bij de aanschaf van tweedehands producten is heb belangrijk deze te checken om een storing te voorkomen.
 • Nooit meer ampère te gebruiken dan is toegestaan. Dit kunt u controleren op de stoppen in uw meterkast.
 • Alleen elektrische apparaten aan te schaffen die een CE label hebben. Met zo’n markering voldoen de apparaten in ieder geval aan de minimale eisen voor elektrische bedrading. Nog beter is het om te kiezen voor apparaten met een KEMA of VDE keurmerk. Deze keurmerken worden afgegeven door onafhankelijke testinstituten en zijn gegarandeerd veilig.
 • Geen elektrische snoeren ergens onder te plaatsen (zoals een zeil of tapijt). Dit kan eenvoudig tot slijtage lijden, wat kortsluiting veroorzaakt.
 • Stekkers altijd bij het stekkergedeelte vast te houden wanneer u deze uit het stopcontact trekt. Wanneer u de kabel gebruikt kan de isolatielaag van de stekker losscheuren.
 • Verlengsnoeren altijd helemaal uit te rollen, dit voorkomt een storing in het circuit.
 • Nooit meer dan één verlengsnoer achter elkaar te gebruiken. Hierdoor worden klemzittende snoeren voorkomen, evenals het over verbruik van een stroomgroep.

Eén elektricien bood daarnaast aanvullende tips voor mensen met een serre of souterrain. Voor het voorkomen van kortsluiting is het hier met name van belang dat u aandacht besteed op de isolatie bij ramen om vocht en waterlekkage te voorkomen. Wanneer u toch vocht heeft in het souterrain dient u de bedrading spoedig te vervangen door een deskundig elektricien.

Specifieke tips voorkomen kortsluiting

Om kortsluiting te voorkomen zijn er per elektrisch apparaat ook nog verschillende adviezen die u kunt opvolgen. Hieronder zullen een aantal worden weergegeven.

 • Koelkast: om kortsluiting in uw koelkast te voorkomen is het belangrijk dat u de achterkant van de koelkast stofvrij houdt. Dit kan door regelmatig te stofzuigen, of ventilatie te installeren.
 • Koffiezetapparaat: wanneer u het koffiezetapparaat langere tijd aan laat staan kan dit een storing tot gevolg hebben. Zet deze daarom altijd uit.
 • Afzuigkap: om brand in uw afzuigkap voor te zijn, wordt door een elektricien altijd aangeraden de filters regelmatig te reinigen of vervangen.
 • Droger: één van de apparaten waar het snelst kortsluiting in ontstaat, is de wasdroger. Dit kan worden voorkomen door regelmatig stof van het filter te halen, de ontluchtingsbuis periodiek te zuigen, en elke vijf jaar een monteur naar de machine laat kijken.
 • Overige apparaten: elektrische apparaten zoals een föhn, frituur, of broodrooster zijn erg vatbaar voor stof en beschadiging. Om een storing voor te zijn is het aan te raden de apparaten regelmatig schoon te maken en het stof te verwijderen.

  [/tw-column]