+31-(0)6-28 54 75 13 info@karmaelektra.nl
Licht

Licht

Elektricien-Utrecht-bilt-elektricien.nl_-e1421780848657

Lichtinstallaties en verlichting  zijn een dagelijks onderdeel van onze werkzaamheden. Verlichting is niet alleen het geven van licht op zichzelf maar ook sfeer geven aan ruimtes. Kantoor, (winkel)pand of bij u thuis, de juiste lichtinstallatie en de afstelling van de verlichtingskleur kan de sfeer oproepen die u binnen een ruimte wilt laten bestaan.

Licht is elektromagnetische straling in het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog, soms foutief met inbegrip van infrarood licht (met een iets lagere frequentie) en ultraviolet licht, met een iets hogere frequentie. Bij licht spreekt men meestal over de golflengte in vacuüm en lucht die bij een frequentie hoort, omdat in de meeste toepassingen met de golflengte gewerkt wordt. De golflengte is, anders dan de frequentie, afhankelijk van de stof waar de straling doorloopt. Het zichtbare spectrum strekt zich uit over golflengten van ongeveer 380 nm (nanometer) (violet) tot 780 nm (rood) in vacuüm en lucht. In vacuüm plant licht zich, zoals alle elektromagnetische straling, voort met de lichtsnelheid. Lichtkwanta, die in de kwantumoptica een rol spelen, worden fotonen genoemd. (bron Wikipedia)

De drie variabelen die licht beschrijven, zijn de lichtsterkte (ofwel amplitude), de kleur (ofwel frequentie of golflengte) en de polarisatie, ofwel de trillingsrichting, die altijd loodrecht op de voortplantingsrichting staat. Het onderzoeksveld over licht en de wisselwerking van licht met materie heet optica. (bron Wikipedia)